mandag 11. april 2011

selv valgt oppgave

Ide utvikling 
 
Jeg har tenkt å lage en bukett, grunnen får jeg valgte bukett er får det er noe jeg ikke kan så veldig godt, og vil da øve meg mer på det. Jeg har da tenkt å lage en dekorativ bukett med masse grønt. Der jeg bruker litt rose og slikt.

Inspirasjonen fikk jeg fra internett, der jeg søkte på forskjellige blomster jeg kunne tenkte meg å lage. Til slutt kom jeg frem til et produkt som jeg kunne tenkte meg å lage. Jeg ser får meg en bukett som både er dekorativ men samtidig litt romantisk. Får og få til det vil jeg ikke bruke mange farger, kontrastene blir mørk lys, Eller lys mot lys.

Planlegging

Får å kunne lage dette produktet trenger jeg:
Roser
Salal
Bjørnegress
-
Kniv
Bast

Å lage bukett kan jeg sette sammen og slik, men problemet med å lage bukett er plasseringen. Derfor skal jeg konsentrere meg om hvor jeg skal plassere blomstene, detter er noe jeg ikke kan så godt, så det blir en god øving.


Produksjon

Jeg har laget en tett rosebukett i dekorativ stilform, den er dekorativ fordi den har forskjellige blomster og danner en rund form. Den har et romantisk utrykk, på grunn av de lyse fargene.
 Jeg begynte med rosene og etter hvert la jeg inn litt salal blader. Får og sette de sammen brukte jeg spiral teknikk, og får rosene ikke skulle slik brukte jeg salal til mellomstikk . Med å brukte mellomstikk ble det letter å lage buketten, da sklei ikke rosene og formen ble enklere å lage.


Vurdering

Produktet mitt ble nesten likt slik jeg hadde forestilt meg. Det ble litt forskjell i fargene som jeg hadde planlagt, fargene som var planlagt var mer mørkt men isteden får brukte jeg lyse farger. formen ble så si slik jeg hadde tenkt, jeg skulle bruke salal bladene litt mer annerledes en jeg gjorde. Men formen ble finere slik som jeg gjorde til slutt.

Det jeg kunne gjort annerledes var og gjort litt mer utav den, buketten ble veldig enkel.
Men selv om den ble nokså enkelt ble jeg fornøyd med den. Får å få gjort mer utav det kunne jeg brukt mer av forskjellige sorter blomster og litt mer farger.Læring

Ved å jobbe med denne oppgaven har jeg lært litt forskjellig om bukett. Jeg slet veldig med å lage formen på bukett, nå har jeg lært på en enkel måte hvordan jeg skal holde slik blomstene ikke faller fra hverandre og jeg får formen jeg ønsker.
Jeg har også lært hvordan jeg lager et godt å solid underlag til bukett.

Kompetansemål på læreplan:
·         planleggje, gjennomføre og vurdere eige grunnleggjande arbeid med ulike råvarer
·         eksperimentere med levande materiale og stilar, uttrykk, teknikkar og reiskapar

Mitt utvalgte bilde: 


2 kommentarer: